top of page

איך ארגיש עם קטטר שתן?

מהו קטטר שתן?

קטטר פולי הוא צינורית שמגיעה בקטרים שונים ומחומרים שונים שמוחדרת לאחר אילחוש מקומי דרך השופכה לכיס השתן. הקטטר מקובע במקום באמצעות בלונית קטנה עם נוזל שמנופחת לאחר החדרת הקטטר.


מדוע משתמשים בקטטר?

מטרת הקטטר לנקז את כיס השתן לחלוטין מתוכן. לעיתים מוחדר הקטטר כדי לנטר את תפוקת השתן כמו למשל במהלך ניתוח ולאחריו; לעיתים על מנת לסייע במתן השתן כאשר יש חסימה ועצירה כמו למשל מערמונית מוגדלת בגברים; לעיתים הוא מוחדר כדי לשטוף את כיס השתן מקרישי דם שנוצרו לאחר דימום, ועוד ועוד.


כיצד ארגיש עם קטטר?

עשויה להיות תחושה של צריבה; נוכחות הקטטר בכיס השתן גורמת לעיתים להתכווצויות ספונטניות של שריר כיס השתן, מה שחש ככאבי בטן תחתונה. ההתכווצויות הללו לעיתים יגרמו אפילו לשתן לצאת סביב הקטטר ולא דרכו; השתן בקטטר עשוי לעיתים להיראות דמי. חשוב לזכור שגם כמות מאוד קטנה של דם בשתן יכולה להראות דרמטית אבל לעיתים קרובות אינה כזו.


עד מתי נשאר הקטטר?

חשוב להבין שהקטטר מושאר לאחר התערבויות אורולוגיות כדי לתת שהות למערכת "להתאושש" מאותה התערבות ולחזור לקדמותה. יש תרופות כדי להקל לפחות חלקית על התסמינים עד שיתאפשר להוציא את הקטטר. לאחר הוצאת הקטטר עדיין עשויה להיוותר מעט תחושה של צריבה שחולפת בהמשך.



bottom of page