top of page

אורטרוסקופיה

Ureteroscopy

אורטרוסקופיה (Ureteroscopy)

באורטרוסקופיה (Ureteroscopy) משתמשים במצלמה על מנת לעלות לאורך השופכן ולתוך חללי הכליה. בפעולה זו ניתן לרסק אבנים או ליטול ביופסיה ולצרוב גידולים באמצעות לייזר ולהוציאם מהגוף. בתום הפעולה מושאר נקז (סטנט) למשך תקופה על מנת לסייע בתהליך ההחלמה. אורטרוסקופיה קשיחה מתייחסת לפעולה בשופכן ואורטרוסקופיה גמישה מתייחסת לפעולה בכליה עצמה שמצריכה מכשיר אחר גמיש יותר.

שאלות נפוצות:

מה משך הפעולה?

כמה שצריך! הפעולה חייבת להתבצע בעדינות ובסבלנות לאור עדינות המערכת ולכן הזמן הוא שיקול משני מבחינתי.


האם בטוח שיושאר סטנט?

ברוב המוחלט של המקרים כן. על אף הסבל הזמני מהסטנט שאיני מקל בו ראש כלל ועיקר הסטנט מסייע לתהליך ההחלמה ומונע כאבים עזים יותר וסיבוכים.


מהן תופעות הלוואי האפשריות של הפעולה?

תופעות הלוואי השכיחות הן כאבים ואי נוחות במתן השתן ודימום בשתן שהם זמניים. תופעות לוואי אפשרויות נוספות הן זיהום בשתן שיצריך טיפול אנטיביוטי ממושך יותר. תופעות לוואי משמעותיות יותר ונדירות יותר הן היצרות או קרע בשופכן שעשויים להצריך פעולות נוספות.


למה פשוט לא לרסק את האבן מבחוץ עם גלי הלם?

ריסוק אבן מבחוץ עם גלי הלם (ריסוק חוץ גופי או בשמו הפורמלי ESWL) הוא עדיין טיפול מקובל בארץ ובעולם, אולם קרנו ירדה בשנים האחרונות בעיקר בשל העובדה שהוא לא מתאים לכל מטופל ולכל אבן והן משום שיש "להשתין" את החתיכות המרוסקות החוצה, תהליך שלעיתים לא עולה יפה ומצריך פעולות נוספות.



bottom of page